31.3.07

Speciale actie !

Om de spanning er tot het laatste moment in te houden, heeft de huidige burgemeester beslist om een speciale actie te voeren, waarmee alle stemmen van alle overgebleven zwevende kiezers in één klap te verdienen te zijn !
Om iedereen een gelijke kans te geven (ook de GONners, de zwangeren en bevallen vrouwen,...) heeft hij vandaag opnieuw een mega-enveloppe verstopt op school. Geen enkele deelnemer hoeft immers de komende dagen op school te zijn, dus iedereen vertrekt op dezelfde basis...
Het is belangrijk snel te zijn én slim te zijn (de tips op de juiste manier met elkaar in verband brengen)

Hier komen de details :

Eén mega-enveloppe met heel veel stemmen is verstopt ergens op het terrein. Dit keer is die echter niet op een direct zichtbare plaats verstopt, maar gelukkig krijgen jullie hieronder een aantal tips die jullie moeten helpen om de enveloppe te vinden. Wie de enveloppe vindt, bezorgt die best zo snel mogelijk aan de huidige burgemeester. Dat kan ook via mail, als je een foto doorstuurt van de vinder mét de mega-enveloppe in de hand !

De tips :

  • achterkant
  • plakken
  • rechtover Myriam Mortier
  • isomoplaat
  • links
  • vlakbij TVK
  • in een gang
  • spreektherapie

Hoeveel stemmen vallen te verdienen ?

Om te vermijden dat dit alleen beslissend wordt en om toch nog alles mogelijk te maken, heeft de burgemeester een gedifferentieerd systeem uitgedacht. De partij die de enveloppe vindt, verdient zoveel punten als nodig zijn om tot op 10 stemmen te komen van de huidige leider (stand op 31/3 om 21u00) : de tweede in de stand krijgt dus 56 stemmen, waardoor ze op 10 stemmen komen van de leider ; de laatste krijgt bij het vinden van de enveloppe 273 stemmen, wat hen eveneens op 10 stemmen van de leider zou brengen. De rest van de achterstand moet dus wel nog goedgemaakt worden door het ronselen van stemmen !

De leider verdient bij vindst van de mega-enveloppe het gemiddeld aantal stemmen dat de anderen achter staan, namelijk 107, waardoor zij dan wellicht niet meer in te halen zouden zijn...

Blijf dus ook zeker nog je kiezers oproepen om voor jouw partij te stemmen !

Veel succes !

30.3.07

Korte berichtjes

  • Morgenavond kondigt de huidige burgemeester van Kwatrecht zijn speciale actie aan ! Hou deze blog in de gaten !
  • Diva Politica heeft intussen al méér dan 150 stemmen ontvangen. De campagne vandaag heeft alvast haar vruchten afgeworpen...
  • De campagnes leiden tot heel wat allianties tussen school- en MPI-personeel : Lilyane en Erwin, Katia en Marc, Ethel en Alex,... De wederzijdse relaties zijn nog nooit zo goed geweest !

29.3.07

Alles blijft nog mogelijk...

In een interview met De Gazet van Kwatrecht stelt de huidige burgemeester dat, hoewel er al duidelijke verschillen zijn in het aantal stemmen dat de partijen al hebben verworven, alles toch nog mogelijk blijft. Dat komt volgens hem door de actie die dit weekend gepland is. In de loop van het weekend organiseert hij immers een speciale actie, waarbij de deelnemende partijen genoeg stemmen kunnen winnen om het klassement alsnog helemaal om te gooien : "Voor de geplande actie zal het nodig zijn om over heel wat kwaliteiten te beschikken : snelheid, doorzicht, strategisch denken, doortastendheid, intelligentie,... Dit lijkt me echt iets voor knallende ega's, wentelteefjes, politieke diva's, losse flodders, jonge en toch wat gekke dames en mensen met een vliegend hart... !"

Hou dit weekend goed deze blog in de gaten, waarop de burgemeester zijn actie zal bekendmaken. Reageer snel en win zo nog meer dan honderd stemmen !

Peiling (5) : de laatste peiling

Voor de sperperiode ingaat, geven we u nog snel de laatste peiling mee :

Jong en toch wat gek gaat de laatste weken in als topfavoriet : 668 kiezers spraken zich al voor hen uit. Partij van de Vliegende Harten leek zijn achterstand in te halen, maar de laatste dagen verloren ze opnieuw wat terrein en ze blijven voorlopig steken op 558 stemmen.
Diva Politica voert een sterke campagne die hen met voorsprong derde maakt in de huidige vooruitzichten, met reeds 477 stemmen. De knallende ega's hebben met 428 overtuigde kiezers een mooie vierde plaats in het vooruitzicht, voor Losse Flodders dat ondanks een trage campagne al 409 kiezers wist te overtuigen. Van deze partij wordt nog heel wat verwacht in de eindsprint naar de verkiezingen. De wentelteefjes hebben eerder deze week die eindsprint gelanceerd, o.m. met hun voorstellen voor de renovatie van het station en met de lancering van hun eigen "culinaire" campagne. Voorlopig echter levert hen dat nog maar 401 stemmen op, waardoor ze nog zeker een tandje zullen moeten bijsteken.

In de komende dagen en weken kan echter nog heel veel gebeuren : vast staat immers dat de huidige burgemeester nog een knaller van formaat in petto heeft, en bovendien zijn er partijen die hun campagne om kiezers te werven nog een extra boost kunnen geven. Vooral Losse Flodders lijkt gekozen te hebben voor de last-minute-strategie, waarvan zal moeten blijken in welke mate die de kiezers kan bekoren. Er zijn ook nog behoorlijk wat zwevende kiezers die nog overtuigd kunnen worden, en zoals zo vaak, kunnen zij in extremis nog het verschil maken...

28.3.07

Honderd !


Vandaag om 17u09 exact heeft Diva Politica als eerste partij haar honderdste stem via mail gekregen !


Proficiat !

Station moet in ere hersteld worden ?

Volgens De wentelteefjes moet het station van Kwatrecht, de belangrijkste troef van de gemeente, in ere hersteld worden.
Een attente, bijna gepensioneerde lezer stuurde ons foto's door van het roemruchte station, dat ooit niet verheven was boven de steenweg, maar op de begane grond getooid was met een prachtig stationsgebouw. "Vanuit mijn bureel heb ik al altijd een goed zicht gehad op het station," zo vertelt hij. "Ik zag van hier vroeger de mensen in- en uitstappen. Er reden toen nog stoomtreinen..."
Hij vraagt De wentelteefjes dan ook hoe zij het station willen restaureren : op de begane grond of eerder in de hoogte ?



27.3.07

Zwevende kiezers verward

Heel wat zwevende kiezers blijken nogal verward in deze dagen van intense campagne. Langs alle kanten worden ze bestookt met mails, affiches, flyers, persoonlijke uitnodigingen,... om toch maar voor deze of gene partij te stemmen. Sommigen raken alle contact met de realiteit kwijt en houden amper nog hun voeten op de grond.
Toch verwachten analisten dat de zwevende kiezers stilaan hun keuze beginnen te maken. De meeste partijprogramma's zijn intussen bekend en de hete hangijzers benoemd : de rol van de Kwatrechtse luchthaven, de heropening van de zoo, investeren in het station, méér ambiance en pret in Kwatrecht,...
Heel wat mysterie blijft intussen hangen over het programma van Losse Flodders. Onder impuls van partijstrateeg Lien kiezen zij wellicht voor een slotoffensief en de tactiek van "stilte voor de storm". Volgens politocologen zou dit wel eens een heel goede strategie kunnen blijken te zijn, in deze postmoderne tijden van zappende kiezers en last-minute beslissingen...
PS Alle deelnemende partijen wordt aangeraden te blijven uitkijken naar stemmen van zwevende kiezers !

Partij in the picture (5)

Breng een stille maar snelle kracht, een gemotiveerde en steeds de puntjes op de i zettende zwangere vrouw, een iets trager startende motor met de juiste ideeën op het juiste moment en een actieve, steeds initiatief nemende, slimme blonde dame samen en je krijgt : De wentelteefjes ! (vlnr : Karen, Bea, Joke B en Marian)
Onder het motto "Wentelteefjes in de pan, je weet hoe goed dat smaken kan….en wat dan met de burgemeesterstoel….volg je gevoel!!!!" binden zij de strijd om het burgemeesterschap aan, en daarbij willen ze brandhout maken van de tegenstand. Concurrentie vrezen ze niet ("pff, wie ? Wel gek en niet jong ?..." lachen ze die weg) en hun diversiteit beschouwen ze als hun grootste troef. Die brengt trouwens heel wat leven in de brouwerij, en bij een overwinning zouden ze dan ook meteen een fles ontkurken, met heel wat bubbels voor Kwatrecht tot gevolg...
Kwatrechts belangrijkste troef ligt volgens hen niet in een luchthaven of een zoo die nooit echt iets hebben voorgesteld, maar wel in het klein stationnetje ! Over hun plannen doen ze echter nogal mysterieus : wie zich wil laten verrassen, moet op hen stemmen. "Wat niet is, kan nog komen," zo fluistert Marian ons in het oor. Karen vult aan : "We blazen niet hoog van de toren. We praten niet zoals zovelen, maar staan voor het écht oplossen van de problemen."
Joke, die al ervaring heeft als burgemeester van de wijk Ellebogten in het landelijke Heusden, verzorgde alvast grondig de PR van de partij en wist zo de deugddoende steun te verwerven van Tom Boonen en George Clooney. Dat verwondert haar overigens in het geheel niet : "Net als wij hebben ze mooie ogen, en bovendien passen ze perfect in het profiel van onze partij : zachtaardig met de juiste reactie op het juiste moment !"
Over dat profiel is lang nagedacht, vertelt ons ook Bea : "Stemmen voor ons is kiezen voor een bordje gerookte zalm met uitjes en een stukje stokbrood !"
Eén programmapunt blijkt momenteel echter in hun nadeel te werken : ze zijn geen voorstander van weekendwerk ! Omdat ze zich daar zelf heel strikt aan houden, zien ze het gras al eens voor hun voeten weggemaaid door partijen die zich door god noch gebod noch weekend laten tegenhouden...

26.3.07

Campagne steeds meer zichtbaar

Ook Jong en toch wat gek heeft gekozen voor een zeer zichtbare campagne en roept de kiezers op massaal voor hen te kiezen. Het worden nog spannende laatste weken van de verkiezingen, nu stilaan duidelijk wordt dat sommige achtervolgers een deel van hun achterstand aan het goedmaken zijn.
De Partij van de Vliegende Harten nadert intussen traag maar gestaag, en ook Diva Politica is aan een serieuze opmars bezig. De knallende ega's blijven in hun voetspoor terwijl De Wentelteefjes en Losse Flodders voorlopig de rol wat moeten lossen, maar volgens welingelichte bron houden zij nog campagnewapens achter de hand (beiden hebben zij zich nog niet voorgesteld op deze blog...)

Antwoorden opdracht 4

Intussen hebben alle deelnemende partijen hun antwoord bij opdracht 4 ingezonden. Ze hadden het overigens ook allen juist...

Hieronder volgen de antwoorden op de vragen :

1. Dnepropetrovsk : ligt op 48°30' NB en 35°00' OL
2. Costello (Elvis) : "My aim is true", "Everyday I write the book", "I want you" en "I don't want to go to Chelsea" zijn titels van hem
3. Oorlog en vrede : boek van Tolstoi
4. Ikea : meubelwinkel ; de tekst was in het Zweeds
5. Otto : chauffeur van de schoolbus in "The Simpsons"
6. Dinsdag : 1/11/1960 viel op een dinsdag
7. Ronde van Vlaanderen : wordt gereden op 8/4/07
8. Elf : een voetbalploeg speelt met 11, Legolas is een elf uit "The Lord of the Rings", Total is het moederbedrijf van Elf (motorolie e.d.) en Earth Liberation Front wordt afgekort tot E.L.F.
9. Anijs : plant op de foto
10. Namen : de kunstenaar Félicien Rops werd er geboren, de Maas stroomt er door, "Namen noemen" was vroeger een programma op BRT, BAN III is de werkgroep Buitenlandse Aardrijkskundige Namen binnen de Taalunie die de gelijknamige lijst moet actueel houden en wijzigingen en aanvullingen bekend moet maken
11. Remus : de broer van Romulus
12. Alpenhoorn : instrument te zien op de foto
13. Offenbach : de componist die we zochten
14. Letland : de 2 rivieren Daugava en Gauja stromen door dit Baltisch land
15. In de gloria : in "De Minuut" krijgt iemand exact 1 minuut om zijn zoektertje toe lichten, in "Hallo Televisie" valt een reporter binnen in een willekeurig huis (zoals in Man Bijt Hond), in "De Cameraad" mag iemand de camera uitnodigen om hem of haar bij te staan bij een gebeurtenis en "Vermaelens Projects" adverteert op het einde voor hun nieuwste uitvinding
16. Partij van de Arbeid : heette vroeger AMADA

Deze 16 letters samen vormen de naam van de persoon die we zochten :









Leonardo DiCaprio

25.3.07

Spannende strijd

De strijd blijft ongemeen spannend. Terwijl steeds meer kiezers zich uitspreken, zijn alvast deze trends waarneembaar :

  • Jong en toch wat gek heeft een ruime voorsprong en wordt voorlopig enkel enigzins bedreigd door een sterk opzettende Partij van de Vliegende Harten
  • De strijd om de derde plaats wordt steeds spannender (een interne minute-to-minute update toont dat de 4 partijen zich binnen een verschil van slechts 11 punten situeren !), en het kan daar nog alle kanten op. Om de strijd te winnen, zullen ze zich zeker en vast ook sterk moeten richten op de zwevende kiezers. Verwacht wordt dat die zich zelfs nog in de laatste 14 dagen van de kiescampagne zouden kunnen mengen in het debat.
  • Wie pas laat zijn kiezers weet te mobiliseren, kan nog verrassend uitpakken. Zeker Losse Flodders lijkt op dat vlak vooralsnog geduldig zijn moment af te wachten om ongenadig toe te slaan...

Overzicht opdracht 3

Er waren heel wat extra stemmen te verdienen bij opdracht 3.

Een kort overzicht :

Snelst binnengebrachte verzameling :

De knallende ega's : 20 extra stemmen

Ansichtkaarten (van oud naar jong) :

Losse Flodders : 21/02/1955 - 12 extra stemmen
Jong en toch wat gek : 21/07/1965
De knallende ega's : 19/08/1987
Diva Politica : 19/07/1999
De wentelteefjes : 20/07/1999
Partij van de Vliegende Harten : 8/11/1999 - 18 extra stemmen

Vinyl singles (van oud naar jong) :

Losse Flodders : 1963 - 15 extra stemmen
Partij van de Vliegende Harten : 1963 - 15 extra stemmen
Jong en toch wat gek : 1964
De knallende ega's : 1976
De wentelteefjes : 1990
Diva Politicia : 1991 - 15 extra stemmen

Opdracht 3 "Diva Politica"


Diva Politica bezorgde ons bovenstaande collectie.

Het kaartje werd verzonden vanuit Morzine (Frankrijk) op 19/7/99.

De single werd uitgebracht in 1991 : "Shiny happy people" - R.E.M. Het is meteen de jongste single, en dat levert hen 15 extra stemmen op.


Opdracht 3 "De wentelteefjes"


De wentelteefjes leverden mooie bovenstaande verzameling in.

Het kaartje werd verzonden vanuit Les Cevennes (Frankrijk) op 20/7/99.

De single werd uitgebracht in 1990 : "Het Samsonlied" - Gert & Samson.




Opdracht 3 "Jong en toch wat gek"


Bovenstaande voorwerpen werden door Jong en toch wat gek bezorgd.
Het kaartje werd verstuurd vanuit Benidorm op 21/7/65.
De single werd uitgebracht in 1964 : "Non ho l'eta per amarti" - Gigliola Cinquetti.


Opdracht 3 "Partij van de Vliegende Harten"


Partij van de Vliegende Harten verzamelde bovenstaande voorwerpen.


Het kaartje werd verstuurd vanuit Venetië (Italië) op 8/11/99. Dit is het jongste kaartje, en dat levert hen 18 extra stemmen op.


De single werd uitgebracht in 1963 : "Anyone who had a heart" - Dionne Warwick. Ook dit is één van de twee oudste singles, en dat levert nog eens 15 extra stemmen op.

Je kan het nummer hier beluisteren (even wachten en dan op de grote oranje knop "download" klikken)

Opdracht 3 "Losse Flodders"

Losse Flodders bezorgde ons bovenstaande verzameling voorwerpen.

Het kaartje werd verstuurd vanuit Ravenstein (Nederland) op 21/2/55. Daarmee werd dit het oudste kaartje, wat hen 12 extra stemmen oplevert.

De single werd uitgebracht in 1963 : "Je me sens bien (auprès de toi)" - Petula Clark. Dit is één van de twee oudste singles, wat hen 15 extra stemmen oplevert.

Ik vond geen digitale geluiden of beelden van deze single, wel deze video met een medley die Petula Clark zingt van Franse liedjes, samen met Sylvie Vartan en Françoise Hardy :

Opdracht 3 "De knallende ega's"

De knallende ega's verzamelden bovenstaande voorwerpen. Zij brachten als eersten hun verzameling binnen en verdienden daarmee 20 extra stemmen.

Het kaartje werd verstuurd uit Badgastein (Oostenrijk) op 19/8/87.

De single die ingezonden werd, is uitgebracht in 1976 : "Sir duke" van Stevie Wonder.

Peiling (4)

Een nieuwe peiling bevestigt dat Jong en toch wat gek aan de leiding blijft, met al 595 stemmen waarvan ze wisten te verzekeren. Er is echter nog niks verloren voor eerst achtervolger Partij van de Vliegende Harten, dat 495 kiezers wist te overtuigen. De strijd om de derde plaats is momenteel bijzonder spannend, met twee teams die 398 stemmen binnenhalen : De knallende ega's en Losse Flodders. De wentelteefjes komen dicht in de buurt met 392 stemmen en ook Diva Politica is niet zo ver af met 369 stemmen.