10.3.07

Persbericht GON*


Linda, boegbeeld en enig opkomend lid van GON*, beseft dat ze het tij dient te keren en handelt meteen, zoals blijkt uit bijgaande pas binnengekomen persmededeling :

"In het huidige politieke landschap lijken enkel traditionele partijen met vier boegbeelden de boventoon te voeren. Uiteindelijk verschillen zij echter niet veel van elkaar als het op inhoud aankomt. Tegen de stroom oproeien echter is een levenshouding die mij met de paplepel ingegoten is, en daarom aarzel ik niet om (desnoods in mijn ééntje, en ook effectief in mijn ééntje) een alternatief te bieden voor Kwatrecht. De inwoners van deze gemeente verdienen het om een luide en krachtige stem uit het GON te horen. Om dat extra kracht bij te zetten, zal onze (=mijn) partij nu ook duidelijk in de verf zetten waar we voor gaan... Wij gaan vanaf nu GONsolo !"

Linda gaat ervoor "on her own"...

Peiling (2)

Uit een nieuwe peiling uitgevoerd in opdracht van de gemeente Kwatrecht, blijken steeds meer kiezers een uitgesproken voorkeur te hebben voor één van de deelnemende partijen.

Hoewel ze uitdrukkelijk kozen voor inhoud boven verpakking, kan de invloed van hun website niet ontkend worden : de knallende ega's staan in de peilingen aan de leiding met reeds 351 overtuigde kiezers. Jong en toch wat gek bond reeds 321 kiezers aan zich en gaat daarmee de verrassende Losse Flodders vooraf die al 224 stemmen wisten te winnen.
De Partij van de Vliegende Harten overtuigde al 139 Kwatrechtnaren en de wentelteefjes 118.
41 zeer overtuigde GON* -kiezers geloven dat Kwatrecht nood heeft aan een alternatief dat enkel deze éénvrouwspartij kan bieden...

Het peilingsbureau waarschuwt overigens voor al te voorbarige conclusies : de campagnes verlopen aan verschillende snelheden en een partij kan met één welgemikte stunt (het posten van zijn hoofddekselfoto's of het inleveren van zijn verzameling b.v.) een enorme sprong voorwaarts maken...

Bij de burgemeester thuis...

...werd al een volledige verzameling afgeleverd vandaag !


Proficiat aan de knallende ega's die hiermee alvast de snelheidsprijs wonnen !

9.3.07

Website

De knallende ega's hebben hun eigen website :

www.knallendeegas.tk

Je kan er foto's bekijken en zelfs een echt filmpje ! (zorg wel dat je Quick Time versie 7.1.5 geïnstalleerd hebt, dan kan je het zeker bekijken...)

Opdracht 3

Nadat jullie intellectuele en sociale vaardigheden al aangesproken werden, willen de kiezers graag weten welke partij over de beste organisatorische vaardigheden beschikt.

Daarom krijgen jullie deze opdracht :

Verzamel onderstaande voorwerpen en bezorg ze aan de huidige burgemeester :

  • 1 vingerhoed

  • 1 vinyl single (45 toeren)

  • 1 roos spaarvarken

  • 1 harten aas

  • 1 uit het buitenland verstuurde ansichkaart, verzonden voor 2000 (poststempel geldt als bewijs)

Hoeveel stemmen vallen er te verdienen ?

Voor elk juist voorwerp verdien je 25 stemmen.

Wie als eerste zijn (al dan niet volledige) verzameling afgeeft, verdient 20 extra stemmen.

Zowel wie de oudst uitgegeven als de jongst uitgegeven vinyl single afgeeft (jaartal op label of hoes geldt als bewijs), krijgen 15 stemmen extra. Bij ex aequo krijgen beide (of alle 3, 4,...) partijen de 15 extra stemmen.

Wie de oudste ansichtkaart afgeeft, krijgt 12 stemmen extra. Wie de jongste ansichkaart (jongst mogelijke is afgestempeld op 31/12/99) afgeeft, krijgt 18 stemmen extra. Bij ex aequo geldt dezelfde regel als bij de single.

In te leveren voor...

zondag 25/3

8.3.07

Partij in the picture (2)

De knallende ega's

Perceptie is tegenwoordig alles, dus wat moet een partij nog doen om haar programma vóór de fantastische looks van haar lijsttrekkers te plaatsen ?
De knallende ega's (vlnr achterste rij : Luc en Chantal, voorste rij : Els en Carlie) verbergen hun visuele troeven achter carnavalsattributen, zodat de kiezer voorbij hun beminnelijke snoetjes zou kijken naar waar ze voor staan !


Ontstaan uit een kiem van moederlijke gevoelens voor jonge collega's, social networking en een hart voor einzelgängers, is dit een partij van knokkers ! Samenwerking is hun belangrijkste troef (en dat wil wat zeggen bij deze knappe, intelligente, herderlijke,... kandidaten).

Entertainment staat in hun partijprogramma centraal. Zelf zouden ze bij iedere feestelijke gelegenheid optreden. Over de middag pleiten zij voor spelletjes in plaats van werklunches, overleg en vormingsmomenten. Bij een verkiezingsoverwinning zouden ze alvast hun partijlied ten gehore brengen en daarmee de mensen (let op de stevaertiaanse inspiratie) amuseren...

Ook deze partij blaakt van het zelfvertrouwen : concurrentie ontwaren ze niet echt en zijzelf zijn het beste wat Kwatrecht te bieden heeft !

Friet met stoofvlees en een frisse pint : zo mogen we ons deze partij voorstellen. Geen wonder dan ook dat Bart Peeters en Dame Edna hun campagne steunen...

Vanuit een verloren gewaande positie is de kern waaruit deze partij ontstond, er overigens in geslaagd vorig jaar de verloren gewaande gemeenteSleutel terug te vinden. Volharding en het besef dat de prijzen pas aan de meet uitgedeeld worden, zijn deze kandidaten dan ook niet vreemd.

7.3.07

Partij in the picture (1)

Diva politica

Als er één partij is die de kunst verstaat in the picture te blijven, dan is het wel Diva Politica, wiens boegbeelden (vlnr : Katrien, Sara, Joke en Kirsten) allen actief zijn in het rijke verenigingsleven van Kwatrecht :

turnclub Zet Je Beste Beentje Voor,

majorettes De Dolle Mina/retten,

popgroep K4 (met de K van Kwatrecht),

carnavalsvereniging De Kater Komt Later

en dansclub De Polonaise

(waarvoor ze gelukkig telkens hetzelfde kostuum kunnen gebruiken...).




Om te voorkomen dat concurrenten later het slijk opdiepen, gooien ze het maar zelf in de wereld : ja, inderdaad, ze hebben elkaar leren kennen tijdens een cursus paaldansen in een exotisch restaurant ! En dan ? Dat ligt allemaal ver achter hen momenteel, en ze zijn aanbeland in een andere fase in hun leven...

Wellicht hebben ze daar geleerd zoveel zelfvertrouwen te tonen : zij zien zichzelf immers als de belangrijkste troef van Kwatrecht en beschouwen de andere partijen als minieme obstakels in hun race naar het gemeentehuis. Hun jeugdige leeftijd ten spijt hebben ze immers al veel ervaring : Chiro, volleybal trainingen, muziek, aerobic, speelplein, jeugdraad, horeca, dance fever, KSA, vrijwilligerskampen met mentaal en motorisch gehandicapten en feestcomités allerhande...

Hun recente naamsverandering maakte al duidelijk dat ze oog hebben voor imago. "Scampi diabolique", zo omschrijft Joke het imago dat ze intussen (zorgvuldig) hebben opgebouwd. "Roos Van Acker en Angelina Jolie zouden perfecte uithangborden voor onze partij zijn, mochten wij er zelf niet al eerder geweest zijn," aldus hun meest recente verkiezingsfolder...
Hun belangrijkste troef (duidelijk te zien op de zeer gedetailleerde -méér dan 1 MB- foto) is dat zij, in tegenstelling tot de concurrentie, nog géén rimpels hebben !

Kwatrecht mag met deze jonge diva's alvast actie, avontuur en entertainment (aan democratische prijzen !) verwachten, en als ze deze verkiezingen winnen (en wie -binnen de partij- twijfelt daar aan ?), geven ze alvast een groot gratis feest zodat iedereen hen en elkaar leert kennen.

Diva Politica staat dan ook voor :

Dynamisch
Intellectueel
Vurig
Avontuurlijk
Passioneel
Onklopbaar
Laaiend
Interactief
Tof
Interessant
Cool
Anders

Suggesties voor het masterplan

Het is soms nuttig om terug te blikken naar je eigen verleden en terug te keren naar wat toen al goed was :

* verpozen aan de Scheldeboord :
(jammer dat die onteigend wordt)

* verfraaiing van de kloostertuin :

* moestuin voor de functionele werking :

6.3.07

Opdracht 2

Deze keer krijgen jullie een praktische opdracht :

bezorg mij foto's van 5 medewerkers van Sint-L (onze school of het secundair, het MPI of het home) die geen lid zijn van uw partij, met elk een ander hoofddeksel

Hoeveel stemmen vallen hiermee te verdienen ?

Voor elk "goedgemutst" hoofd van een geldig model, krijg je 25 stemmen.

In te dienen tegen...

uiterlijk zondag 25/3

5.3.07

Persbericht KiJoSaKa


Wij ontvingen van het persagentschap Belga volgend bericht :

KiJoSaKa presenteerde vandaag op een ruim bijgewoonde persconferentie haar vernieuwde naam.
Recent onderzoek naar "brand marketing" wees immers uit dat heel wat kiezers de partij vooral met begrippen als jong, dynamisch en zelfs een vleugje exotisch associëren (sommige bevraagden associeerden de partijnaam met sushi en NaGaSaKi...). Begrippen als stijlvol, klasse en politieke ideeën werden dan weer weinig aangestipt.

Kirsten, Joke DG, Sara en Katrien, de vier boegbeelden van de partij, reageerden ontgoocheld : "Onze natuurlijke flair en politieke bevlogenheid bleken bij veel mensen te weinig uit de verf te komen. Onze jeugd kwam als een boemerang in ons gezicht en hoewel nogal wat kiezers gecharmeerd zeiden te zijn door onze frivoliteit en ons sprankelend enthousiasme, wisten we dat om deze verkiezingen te winnen, deze eigenschappen aangevuld moesten worden in de perceptie van de Kwatrechtnaren."

De partij onthulde onder luid applaus haar nieuwe naam : Diva Politica. De vier dames verklaren : "Als diva's van de gemeenteraad en politieke beesten, gedreven door jeugdig idealisme en vernieuwende dadendrang, willen we Kwatrecht de burgemeester geven die het verdient !"


Hieronder kan je onze 4 klasserijke diva's bekijken in het toepasselijke "Diva Lady" van The Divine Comedy :



4.3.07

Peiling (1)

Alle ingeschreven partijen hebben reeds opdracht 1 opgelost. Na het afsluiten van de inschrijvingen (dit kan immers nog een paar dagen...), zullen de juiste antwoorden in een commentaar bij de opdracht gegeven worden.

Intussen is het tijd voor een eerste peiling :

Jong en toch wat gek staat momenteel aan de leiding : zij wisten reeds 106 kiezers voor zich te winnen. Partij van de Vliegende Harten overtuigde ook reeds 101 kiezers. De wentelteefjes en de knallende ega's zijn verwikkeld in een nek aan nek race voor de voorlopige derde plaats, met respectievelijk 83 en 81 stemmen. KiJoSaKa en Losse Flodders blijven ook dicht in elkaars buurt met 64 en 61 stemmen waarvan ze zich al verzekerd weten. Nieuwkomer GON* bleek voor 41 kiezers alvast een volwaardig alternatief !

Halfweg deze week mag een nieuwe opdracht verwacht worden...

Voor ieders gemoedsrust maandag wil ik alvast meegeven dat alle stemmen van zwevende kiezers die al te verdienen waren, ook effectief verdiend zijn... Dinsdag zijn wellicht nieuwe zwevende kiezers te overtuigen.