24.3.07

Heropening zoo van Kwatrecht ?

De Partij van de Vliegende Harten heeft een alliantie gesloten met Gaia, het ALF en de Vereniging der Onderdrukte Dieren, en samen willen ze de heropening van de zoo van Kwatrecht. Deze zoo zal echter ingericht zijn volgens nieuwe, diervriendelijke normen, waarbij een zo natuurlijk mogelijke biotoop zal worden gerealiseerd. De dieren zullen er kunnen leven in de grootst mogelijke vrijheid, in een ecologisch evenwicht met de plaatselijke fauna en flora.






Volgens Leen Van Hecke, woordvoerster van de partij, zal de heropende zoo, op de plaats waar de oude zoo zich bevond (pijl op de foto toont de enige overgebleven resten : de oude zoo-ingang), een ecologische, biologische, economische, toeristische, antropologische, esoterische, culturele, bio-dynamische en orthobiologische zegen zijn voor de gemeente, en zal de investering nog binnen het jaar terugverdiend zijn. "We verwachten zelfs een significante terugdringing van broeikasgassen en een vertraging van de globale klimaatveranderingen," aldus Leen.


Ook de onderdrukte dieren, waarvan sommigen anoniem wensen te blijven, pleiten voor een spoedige heropening, zodat ze in rust de ketenen van hun onderdrukking kunnen afwerpen.

23.3.07

Persbericht : nieuwe stemprocedure

Het werken met een poll is niet zo geslaagd gebleken, en daarom heeft de verkiezingscommissie beslist om het stemmen op een andere manier te organiseren :

Hoe geldig te stemmen :

Er is slechts één manier om geldig te stemmen : stuur een lege (omwille van de beperkte ruimte die de mailserver me toestaat) mail met als onderwerp enkel de naam van de partij waarvoor je stemt, ZONDER hoofdletters (dus exact dit onderwerp: de knallende ega's / de wentelteefjes / diva politica / jong en toch wat gek / losse flodders / partij van de vliegende harten ) naar deburgemeestervankwatrecht@gmail.com. Je kan vanop één mailadres slechts éénmaal stemmen !

Stemmen kan tot en met :

zondag 15/4 om 12u00 precies

Enkel door steeds hetzelfde onderwerp te laten gebruiken, is het voor mij haalbaar om de stemmen bij te houden en te tellen. Geef dit zeer nadrukkelijk door aan de mensen die voor je willen stemmen ! Ik zal een mail sturen naar alle deelnemers die kan gebruikt worden als basis om naar familie, kennissen, vrienden,... te sturen.

Stemregistratie tijdelijk buiten gebruik

Omdat de beveiliging blijkbaar niet zo goed werkte als voorzien, lag de weg helemaal open voor stemfraude...


De verkiezingscommissie besloot dan ook tijdelijk de stemregistratie stil te leggen. Nog dit weekend wordt een oplossing verwacht, zodat het stemmen alsnog kan gebeuren...

22.3.07

Campagne barst helemaal los

Verscheidene partijen hebben hun campagne nu definitief op gang geschoten en prijzen zich via affiches, spandoeken, flyers,... en via mail aan bij de kiezers van Kwatrecht.

21.3.07

GONsolo stapt uit verkiezingen...

Linda, woordvoerster, voorzitster en lijsttrekster van de éénvrouwspartij GONsolo, heeft vandaag bekendgemaakt dat ze zich terugtrekt uit de verkiezingsstrijd.
"Het enthousiasme van onze kleine partij bleek onvoldoende om ons te laten horen in het debat tussen de grote partijen, die de verkiezingsagenda sterk bepalen en die een betere toegang hebben tot de diverse media. Hoewel ik er van overtuigd blijf dat de GON-stem noodzakelijk is en blijft voor Kwatrecht, beschikken we over te weinig middelen (en tijd vooral) om de ongelijke strijd aan te kunnen gaan..." Pogingen tot kartelvorming en tot ledenwerving hadden niets uitgehaald, en de radicale kleine partij besliste dus vandaag zich vroegtijdig uit de race terug te trekken.
Volgens politieke analisten zullen de 41 kiezers die trouw deze partij steunden, gegeerd wild vormen voor de andere partijen, die beseffen dat het op het eind nog een nek-aan-nek race zou kunnen worden...

Stem !



Alleen het einde klopt niet natuurlijk : stem tot zondag 15 april middernacht voor de burgemeester van Kwatrecht !

Opdracht 5

Vandaag krijgen jullie de laatste opdracht : mobiliseer zoveel mogelijk kiezers !

In de rechterkolom zie je dat een poll verschenen is. Daarop kan iedereen één keer zijn stem uitbrengen. Roep buren, familie, kennissen, collega's,... op om voor jouw partij te stemmen.

Hoeveel stemmen vallen er te verdienen ?

Voor elke stem in de poll verdien je één stem in deze verkiezing, zo simpel is het...

Afsluiten poll

De poll wordt afgesloten op zondag 15/4 om 23:59.

20.3.07

Persbericht vanwege de kiescommissie

Naar aanleiding van verscheidene aanvragen tot electronisch stemmen, sms-stemmen, televoting,... ( zie deze eerdere post) heeft de kiescommissie zich gebogen over deze zaak en beslist de organisatie van de verkiezingen bij te sturen.

"Gezien de huidige technologische evolutie hebben wij beslist dat de kiesgerechtigde inwoners van Kwatrecht de kans dienen te krijgen hun stem kenbaar te maken op meer moderne manieren. In samenspraak met enkele belangrijke actoren op het terrein werd een frauderesistent systeem ontworpen om te komen tot een geldige stembusgang. Van zodra onze ICT-coördinator (van de kiescommissie, nvdr) de technologie op punt heeft gezet, zullen wij via de gebruikelijke e-kanalen alle betrokkenen op de hoogte brengen van de juiste modaliteiten," aldus de voorzitter van de kiescommissie.

19.3.07

Partij in the picture (4)

Samen met hun mascotte duimen de stemmenkanonnen (vlnr Katia, Liesbeth, Angelique en Leen) van Partij van de Vliegende Harten voor een goede afloop.
Bescheidenheid siert deze dames, al hebben ze toch ook ambitieuze plannen. "Saucissen met appelmoes en stoemp : echte gezonde kost voor eerlijke burgers, zo kan je ons nog het best omschrijven," vertelt Leen. Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat deze dames de ondergaande zon boven 't Scheldt en de aanblik van de weidse polders aan de oever de grootste troef vinden van Kwatrecht. Zoals eenvoud de gemeente siert, siert hun naturel de partij...
Vanuit hun eigen uniciteit en veelbelovendheid vonden ze elkaar, en ze zijn ervan overtuigd dat hun gelijkgestemdheid, hun dynamiek en de manier waarop ze de harten van de Kwatrechtnaren weten te verwarmen, hen de overwinning zal bezorgen. "Vorig jaar zagen wij erop toe dat de sleutel in de juiste handen terecht kwam, dit jaar nemen we resoluut onze verantwoordelijkheid als politici. Heel wat zaken in Kwatrecht vragen een dringende aanpak, maar onze prioriteiten liggen toch vooral bij het opsporen van het paneel "De rechtvaardige rechters" en de heroprichting van de plaatselijke zoo," vult Katia aan. Nauwe banden met personen uit de omgeving van de overleden Arsène Goedertier moeten leiden tot het vinden van het Lam Gods-paneel, dat zich niet in de Sint-Gertrudiskerk bleek te bevinden ("uiteraard niet," aldus Liesbeth, "dat wisten wij al veel langer..."). Met oog voor de verdrukte dieren (zoals op de foto) en in samenspraak met de buurtbewoners, zal de heroprichting van de zoo natuurlijk gevolgen hebben voor de voormalige luchthaven, die volgens deze partij onherroepelijk moet verdwijnen.
Warre Borgmans en Willy de Orca hebben alvast hun naam verbonden aan deze partij, omdat zij heel veel belang hechten aan oprechtheid. De Partij van de Vliegende Harten (met hun enthousiasme, vermengd met spontaniteit, vliegen ze rechtstreeks naar de harten van alle kiezers) vermengt een vers beleid met een vleugje humor en een toefje creativiteit. "Wij zijn de kaneel in de appelmoes en de nootmuskaat op de bloemkool," beaamt Angelique. "Willy de Orca en zijn nazaten steunen ons niet voor niets : net als hen bezitten wij de gave in de ziel van de mensen te kijken en hun goede inborst te herkennen."
De organisatorische talenten van de partijboegbeelden waren in het verleden reeds te bewonderen in talrijke verenigingen (chiro, turnclub, reddersbrigade, het buurthuis van Kwatrecht, hun klassen,...) en bracht hen in tal van leidinggevende posities. Een goed bewaard geheim is hun kardinaal aandeel in de organisatie van de vieringen van 175 jaar België.
Tot slot geven de dames nog aan dat zij voluit kiezen voor broederschap en samenwerking, en ze roepen de andere partijen dan ook op tot solidariteit.
Net als bij Diva Politica blijkt ook hun naam een anagram :

18.3.07

Peiling (3)

Een nieuwe peiling toont dat Jong en toch wat gek opnieuw de voorlopige leiding overgenomen heeft met 482 stemmen. De Partij van de Vliegende Harten volgt op de tweede plaats met 415 stemmen, voor De Wentelteefjes (391 stemmen) en De knallende ega's (381 stemmen). Ook Losse Flodders blijft nog enigszins in de buurt met 359 stemmen. Een inhaalbeweging zal zeker nodig zijn voor Diva Politica (dat voorlopig slechts 212 kiezers wist te overtuigen) en al zeker voor de kleine partij GONsolo (dat met 41 stemmen nauwelijks de kiesdrempel weet te overschrijden)

Bye bye rust : dochter en zoon burgemeester slaan toe !

Door de langere afwezigheid van de burgemeester op de school, leek er voor de deelnemers wat rust te komen in het zoeken van enveloppen.

Helaas : de dochter en zoon van de burgemeester zijn vandaag zelf ook eens langsgeweest op school en hebben maar liefst 11 enveloppen, verspreid over het hele terrein, omhoog gehangen !

Samen met de ene nog resterende enveloppe van vrijdag (zij bevestigden dat die nog niet gevonden is...) zijn er dus tot donderdag tot 12 enveloppen te vinden, waaronder één die wel bijzonder véél stemmen waard zou zijn...