11.3.07

Kiessysteem ter discussie

De 4 dames van Diva Politica beheersten vandaag de discussies in De Zevende Dag, toen ze hun revolutionair voorstel lanceerden om de verkiezingen te moderniseren.

Sara : "Stemmen in een stemhokje is zo eighties ! Oké, dat zijn bandana's, beenverwarmers en Duran Duran ook, en daarover hoor je ons niet klagen... Maar er zijn grenzen ! Tegenwoordig gebeurt elke zichzelf respecterende verkiezing, van Miss Lede tot Mooiste Woord In De Nederlandse Taal, door middel van sms-en, mailen, faxen, chatten, myspace-vriendjes worden,... behalve die ene verkiezing die er écht toe doet : de strijd om het burgemeesterschap van Kwatrecht ! Voor ons kan het niet langer zo, en wij vragen dan ook aan de kiescommissie om een sluitend systeem te ontwikkelen en te gebruiken waardoor ook moderne kiezers kunnen deelnemen..."

Joke vult aan : "Onze partij richt zich traditioneel op de iPod-generatie, de YouTube-generatie, de sms-duimgeneratie en nog enkele andere jonge generaties, dus u begrijpt dat dit voor ons natuurlijk een belangrijk item is. Maar sinds de uitvinding van seniorennet zijn ook oudere kiezers in de ban geraakt van moderne televotingsystemen, en wij willen dat de overheid, die de verkiezingen organiseert, daarop inspeelt."

Volgens Kirsten is "televoting een verworven recht, dat grondwettelijk beschermd zou moeten zijn !" Katrien sms-te ons : "k bn t r mee 1s. Televot = de toek"

De kiescommissie liet bij monde van haar vertegenwoordiger in De Zevende Dag alvast weten het voorstel grondig te zullen onderzoeken.

Geen opmerkingen: