17.3.07

Discussie over nachtvluchten laait op

In een dubbelinterview in De Gazet van Kwatrecht (vrijdag 16/3) verwijt Chantal (De knallende ega's) Jong en toch wat gek dat ze zich in hun verkiezingsprogramma laten leiden door megalomane ideeën omtrent de toekomst van Kwatrecht. Vooral de heropening van de luchthaven, een speerpunt in het toeristisch-economisch programma van J.E.T.W.G., kan op weinig bijval rekenen.
"Een dorp als Kwatrecht heeft geen luchthaven nodig. De vliegactiviteiten zullen het landelijke karakter van deze gemeente ernstig verstoren en bovendien zullen de nachtvluchten een plattelandsvlucht op de gang te brengen die het sociaal weefsel van de gemeente zal ondermijnen," stelt Chantal.

Volgens Ethel (Jong en toch wat gek) verdient het probleem van de nachtvluchten zeker de nodige aandacht, al is ze ervan overtuigd dat haar partij ook voor dit probleem een haalbare en voor alle betrokkenen bevredigende oplossing zal weten te bieden. "De luchthaven vormt een belangrijk instrument om onze gemeente opnieuw op de kaart te zetten. Economisch kan Kwatrecht enkel overleven door een sterke injectie van nieuwe inkomsten, en toerisme kan deze genereren." Ethel vervolgt : "De ontsluiting van de luchthaven dient dan ook in dit licht gezien te worden. Het station van Kwatrecht is immers niet berekend op een dergelijke capaciteit en bovendien zijn de sporen te breed voor de TGV."


Wij zijn alvast benieuwd welk standpunt de Kwatrechtse kiezer straks zal innemen in het stemhokje...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed dat je deze discussie in de spotlights zet.
Ik moet toegeven dat onze partij, weliswaar bestaande uit 4 dames die meer in hun mars hebben dan alleen maar poseren met een tintelend drankje op de trappen van een vliegtuig, door deze uitspraak van onze teerbeminde collega van de oppositie wel wat aangedaan waren in die zin dat ook wij inderdaad bekommerd zijn om de rust van deze landelijke gemeente maar anderzijds toch ook de plaatselijke economie en ontspanningsfaciliteiten wat willen opkrikken.
Een recente rondvraag in dit landelijk dorp door onze plaatselijke medewerkers heeft aan het licht gebracht dat ook de inwoners van Kwatrecht bereid zijn enig lawaaihinder te verdragen. Wij spreken wel van enig lawaaihinder en dit omwille van de volgende redenen:Op de eerste plaats zal het gaan om vliegtugen met een nieuw systeem van motor waar het lawaai zo beperkt is dat het de decibels van het geluid van een schoolbel niet zal overschrijden (de firma die hiervoor instaat zal later bekend gemaakt worden maar wenst nu nog anoniem te blijven), ten tweede willen wij eraan toevoegen dat de vluchten zeer beperkt zullen zijn en zeer sterk zullen samengaan met het programma van de plaatselijke KVLV-kalender (uitstappen naar Scherpenheuvel of Sluis worden toch ook niet dagelijks georganiseerd) en op de derde plaats hebben we met de gouverneur van Oost-Vlaanderen de nodige contacten gelegd om de vluchten te beperken tot nachtvluchten en dit dan nog op een lijn waar bijna geen huizen staan.
Wordt vervolg...

Ethel (namens "Jong en toch wat gek")

Anoniem zei

Graag had ik, net als de kiezer, de oplossing gehoord voor de overlast dat
het vliegverkeer teweeg zal brengen.
En hebben zij ook rekening gehouden met de psychische problemen dat zoiets
zal teweeg brengen bij de bewoners. Dit kost ook handenvol geld !

Chantal (namens De knallende ega's)

Anoniem zei

We zijn ervan overtuigd dat deze overlast enkel de oudere (lees conservatieve, onhippe) bewoners van Kwatrecht zullen treffen. Bewoners die net als ons wat gek zijn, maar vooral jong van hart, zullen deze minimale overlast niet eens bemerken.
Voor hen die niet meer zo jong van hart zijn, worden er gratis oordopjes uitgedeeld in de plaatselijke apotheker.