17.3.07

Discussie over nachtvluchten laait op

In een dubbelinterview in De Gazet van Kwatrecht (vrijdag 16/3) verwijt Chantal (De knallende ega's) Jong en toch wat gek dat ze zich in hun verkiezingsprogramma laten leiden door megalomane ideeën omtrent de toekomst van Kwatrecht. Vooral de heropening van de luchthaven, een speerpunt in het toeristisch-economisch programma van J.E.T.W.G., kan op weinig bijval rekenen.
"Een dorp als Kwatrecht heeft geen luchthaven nodig. De vliegactiviteiten zullen het landelijke karakter van deze gemeente ernstig verstoren en bovendien zullen de nachtvluchten een plattelandsvlucht op de gang te brengen die het sociaal weefsel van de gemeente zal ondermijnen," stelt Chantal.

Volgens Ethel (Jong en toch wat gek) verdient het probleem van de nachtvluchten zeker de nodige aandacht, al is ze ervan overtuigd dat haar partij ook voor dit probleem een haalbare en voor alle betrokkenen bevredigende oplossing zal weten te bieden. "De luchthaven vormt een belangrijk instrument om onze gemeente opnieuw op de kaart te zetten. Economisch kan Kwatrecht enkel overleven door een sterke injectie van nieuwe inkomsten, en toerisme kan deze genereren." Ethel vervolgt : "De ontsluiting van de luchthaven dient dan ook in dit licht gezien te worden. Het station van Kwatrecht is immers niet berekend op een dergelijke capaciteit en bovendien zijn de sporen te breed voor de TGV."


Wij zijn alvast benieuwd welk standpunt de Kwatrechtse kiezer straks zal innemen in het stemhokje...

16.3.07

Rust (hoewel : alles is relatief)


Vandaag hing er nog één enveloppe met stemmen van zwevende kiezers toen ik naar huis ging, maar toch krijgen jullie enige rust wat betreft het zoeken, want ik ben pas donderdag opnieuw op school !

Geniet ervan (om opdracht 4 op te lossen b.v.) !

15.3.07

Valsspelen met enveloppen

Een recente informatiecampagne van de lokale overheden van Kwatrecht wil de bevolking waarschuwen voor de kwalijke gevolgen van het valsspelen met enveloppen.
De laatste tijd werden immers meermaals incidenten gemeld bij de politie waarbij deelnemers aan verkiezingen probeerden te sjoemelen met het aantal gevonden stemmen van zwevende kiezers.

Hieronder ziet u het campagnefilmpje van het Kwatrechts Ministerie van Voorlichting :


Opdracht 4

Voor de vierde opdracht moeten jullie een beetje puzzelen. Eerst beantwoord je de vragen, dan verzamel je van elk antwoord de beginletters en met die beginletters vorm je de naam van een bekend persoon.

Vragen :

  1. Welke stad ligt op 48°30' noorderbreedte en 35°00' oosterlengte ?

  2. Geef de familienaam van de zanger die volgens zijn eigen nummers “oprechte bedoelingen heeft”, “elke dag een boek schrijft”, “jou wil” en “niet naar de ploeg van Mourinho wil gaan kijken”.

  3. Hoe heet (in het Nederlands) de dikke roman van Tolstoi over de oorlogen tussen Rusland en het napoleontische Frankrijk ?

  4. Waar koop je meubels die je zelf moet maken en verstaan ze ongetwijfeld volgende tekst : “Det tilltalande med traditioner och seder är att de alltid förändras” ?

  5. Hoe heet de chauffeur van de schoolbus in The Simpsons ?

  6. Op welke weekdag is onze collega Ann geboren ?

  7. Welke wielerklassieker wordt gereden op 8/4/07 ?

  8. Wat is het verband tussen : voetbalploeg – Legolas – Total – Earth Liberation Front ?

  9. Welke plant zie je op deze foto ?

  10. Wat is het verband tussen : Rops - Maas - Noemen - BAN III ?

  11. Hoe heette de broer van de stichter van Rome ?

  12. Welk muziekinstrument zie je hier ?

  13. Wie werd geboren in Keulen, stierf in Parijs, was op zijn 25ste de beste cellist van zijn generatie, schreef operettes en maakte de French cancan wereldberoemd ?

  14. Door welk land stromen de Daugava en de Gauja ?

  15. Uit welke programma komen volgende items : De Minuut - Hallo Televisie - De Cameraad - Vermaelens Projects ?

  16. Wat is de huidige naam van "Alle Macht Aan De Arbeiders" ?

Hoeveel stemmen vallen er te verdienen ?

Je wint enkel stemmen door de naam van de persoon die we zoeken, correct door te sturen naar de huidige burgemeester.

De eerste inzender wint 35 stemmen, de tweede inzender wint 30 stemmen, de derde 25, de vierde 20, de vijfde 15, de zesde 10 en de zevende 5.

In te dienen tegen...

15/04/07

14.3.07

Hoofddeksels "De wentelteefjes"

Ook De wentelteefjes fotografeerden een mooie hoedencollectie bij elkaar :

  • gegroet :
  • een iets te kleine maat :
  • zen :
  • waar is mijn paard ? :
  • mijn vriendinnen worden groen van jaloezie :

Partij in the picture (3)

Never change a winning team ! Sinds de 4 zonnige frontvrouwen (vlnr Peggy, Ethel, Lilyane en Barbara) van "Jong en toch wat gek" 2 jaar geleden als eerste De Sleutel vonden (die ze nog steeds beschouwen als de sleutel tot hun succes), hebben ze hun succesformule enkel verfijnd. In de politiek stappen bleek dan ook de logische volgende stap.

"Jong en toch wat gek" is niet alleen hun partijnaam ; het vat ook perfect samen waar ze voor staan : jonge vrouwen in de fleur van hun leven, op het toppunt van hun kunnen (lichtjes gestoord, en net niet té gestoord om te winnen). Met heel wat ervaring in de Kwatrechtste amusementssector (bedrijfsanimaties, toneelopvoeringen, zangactiviteiten, sportmanifestaties,...) brengen ze er steeds de sfeer in, wat groot en klein ten goede komt ! Zelfs hun namen klinken als muziek in de oren... !Met een ambitieus programma hopen ze de kiezer aan zich te binden : van Kwatrecht willen ze opnieuw een gemeente maken waar plezier kan gemaakt worden op de tonen van "de lichtjes van de Schelde", waar culinaire hoogstandjes uit het buitenland voor iedereen toegankelijk gemaakt worden (in de pitta bar), waar nog plaats is voor een echt dorpscafé en ook voor een goede vergaderzaal, een gemeente die faam en naam geniet tot ver in het buitenland. Vooral de diplomatieke en culturele banden met Italië zouden opnieuw sterk aangehaald worden.

Ook op economisch vlak hebben deze dames duidelijke ideeën. In functie van de culturele, politiekeen sociale doelstellingen willen ze ook de plaatselijke handel een turbo injectie geven, door subsidiëring van Fiat- en Lancia-garages, door overheidscontracten in de bouw voor plaatselijke ondernemers (b.v. bij het opknappen van de plaatselijke feestzaal) en door investeringen in het Kwatrechtste vliegveld, met rechtstreekse vluchten naar talloze Italiaanse steden.

Om toeristen naar Kwatrecht te lokken, is een dringende herwaardering nodig van de plaatselijke infrastructurele troeven : het vliegveld op wandelafstand van de dorpskern, een vrijheidsbeeld dat Amerika dichterbij brengt, de prachtige wandeldreven en natuurlijk de ruime pendelparking nabij de dorpskern.

Bij winst van deze verkiezingen zouden ze trouwens meteen de handen uit de mouwen steken met de organisatie van een groot Italiaans volksfeest, renovatie van de feestzaal door de plaatselijke ondernemers en een moderne uitbating van de luchthaven, conform de nieuwe wetsbepalingen inzake nachtvluchten.

Woordvoerster Ethel beschrijft de partij : "Wat wij de kiezer te bieden hebben, is méér dan een uitgelezen gerecht. Het is een volledig menu, met frutti di mare als antipasti, ravioli als primi, brodo als minestre, calamari picanti als secondi pesce, peperoni als contorni en tot slot tiramisu (onlangs trouwens nog een leuk nieuw recept gelezen ergens...) als toetje ! Onze Italiaanse roots verbergen we niet, en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat we internationeel gesteund worden door grootheden als Marco Borsato. Ook dichter bij huis kunnen we rekenen op de steun van gelijkgestemde zielen zoals Stany Crets, een allround acteur die zich tussen ons, allround actrices, meteen op zijn gemak voelt !"

"Jong en toch wat gek" trekt dan ook volop de kaart van Kwatrecht, dat opnieuw moet uitgroeien tot een typische Oostvlaamse gemeente, mét internationale (vooral zuiderse) allures !

13.3.07

Verkiezingsspecial

De regionale zender Kwatrecht TV bracht vanavond volgend (engelstalig) verkiezingsbericht :

12.3.07

Antwoorden opdracht 1

Je vindt de antwoorden van de eerste opdracht in het commentaar onderaan de post van opdracht 1 (klik hier en ga naar beneden)

11.3.07

Hoofddeksels "Diva Politica"

Diva Politica presenteert volgende hoofddeksels :
  • sprookjesachtig :
  • kabouterachtig :
  • Dame Edna-achtig :
  • verschietachtig :
  • raadselachtig :

Hoofddeksels 'Losse Flodders"

Ook Losse Flodders stuurden hun foto's naar onze centrale diensten :
  • geïnspireerd op de natuur :
  • een bijzondere Halloween-hoed :
  • deze week 2 voor de prijs van 1 :
  • wat staat hier op mijn hoofd ? :
  • een pet is altijd casual :

Hoofddeksels "Partij van de Vliegende Harten"

Deze foto's van mensen met hoeden ontvingen we van het partijsecretariaat van "Partij van de Vliegende Harten" :

  • kerstversiering :

  • geel = zonnig :

  • mét stijl :

  • ik krijg er een punthoofd van (en gelukkig heb ik net een bijpassende hoed) :

  • piraat aan de wal (alweer !) :


Hoofddeksels "Jong en toch wat gek"

"Jong en toch wat gek" bezorgde ons volgende prachtige hoedenreportage :
  • black is beautiful :
  • héél Gallië ? nee, één dorp in het Wetterse houdt dapper stand... :
  • voor wie een pet wat weinig vindt :
  • met alle Chinezen, en zeker met den dezen :
  • piraten aan de wal :

Hoofddeksels "De knallende ega's"

Dit zijn de ingezonden foto's :
  • een blauw, vrolijk hoedje :
  • een veiligheidshelm :
  • "I love a girl in a uniform", als ze maar een bijpassende kepie draagt :
  • een HACCP (of hoe heet dat ook alweer)-haarnetje :
  • assorti met de trui :

Kiessysteem ter discussie

De 4 dames van Diva Politica beheersten vandaag de discussies in De Zevende Dag, toen ze hun revolutionair voorstel lanceerden om de verkiezingen te moderniseren.

Sara : "Stemmen in een stemhokje is zo eighties ! Oké, dat zijn bandana's, beenverwarmers en Duran Duran ook, en daarover hoor je ons niet klagen... Maar er zijn grenzen ! Tegenwoordig gebeurt elke zichzelf respecterende verkiezing, van Miss Lede tot Mooiste Woord In De Nederlandse Taal, door middel van sms-en, mailen, faxen, chatten, myspace-vriendjes worden,... behalve die ene verkiezing die er écht toe doet : de strijd om het burgemeesterschap van Kwatrecht ! Voor ons kan het niet langer zo, en wij vragen dan ook aan de kiescommissie om een sluitend systeem te ontwikkelen en te gebruiken waardoor ook moderne kiezers kunnen deelnemen..."

Joke vult aan : "Onze partij richt zich traditioneel op de iPod-generatie, de YouTube-generatie, de sms-duimgeneratie en nog enkele andere jonge generaties, dus u begrijpt dat dit voor ons natuurlijk een belangrijk item is. Maar sinds de uitvinding van seniorennet zijn ook oudere kiezers in de ban geraakt van moderne televotingsystemen, en wij willen dat de overheid, die de verkiezingen organiseert, daarop inspeelt."

Volgens Kirsten is "televoting een verworven recht, dat grondwettelijk beschermd zou moeten zijn !" Katrien sms-te ons : "k bn t r mee 1s. Televot = de toek"

De kiescommissie liet bij monde van haar vertegenwoordiger in De Zevende Dag alvast weten het voorstel grondig te zullen onderzoeken.