19.3.07

Partij in the picture (4)

Samen met hun mascotte duimen de stemmenkanonnen (vlnr Katia, Liesbeth, Angelique en Leen) van Partij van de Vliegende Harten voor een goede afloop.
Bescheidenheid siert deze dames, al hebben ze toch ook ambitieuze plannen. "Saucissen met appelmoes en stoemp : echte gezonde kost voor eerlijke burgers, zo kan je ons nog het best omschrijven," vertelt Leen. Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat deze dames de ondergaande zon boven 't Scheldt en de aanblik van de weidse polders aan de oever de grootste troef vinden van Kwatrecht. Zoals eenvoud de gemeente siert, siert hun naturel de partij...
Vanuit hun eigen uniciteit en veelbelovendheid vonden ze elkaar, en ze zijn ervan overtuigd dat hun gelijkgestemdheid, hun dynamiek en de manier waarop ze de harten van de Kwatrechtnaren weten te verwarmen, hen de overwinning zal bezorgen. "Vorig jaar zagen wij erop toe dat de sleutel in de juiste handen terecht kwam, dit jaar nemen we resoluut onze verantwoordelijkheid als politici. Heel wat zaken in Kwatrecht vragen een dringende aanpak, maar onze prioriteiten liggen toch vooral bij het opsporen van het paneel "De rechtvaardige rechters" en de heroprichting van de plaatselijke zoo," vult Katia aan. Nauwe banden met personen uit de omgeving van de overleden Arsène Goedertier moeten leiden tot het vinden van het Lam Gods-paneel, dat zich niet in de Sint-Gertrudiskerk bleek te bevinden ("uiteraard niet," aldus Liesbeth, "dat wisten wij al veel langer..."). Met oog voor de verdrukte dieren (zoals op de foto) en in samenspraak met de buurtbewoners, zal de heroprichting van de zoo natuurlijk gevolgen hebben voor de voormalige luchthaven, die volgens deze partij onherroepelijk moet verdwijnen.
Warre Borgmans en Willy de Orca hebben alvast hun naam verbonden aan deze partij, omdat zij heel veel belang hechten aan oprechtheid. De Partij van de Vliegende Harten (met hun enthousiasme, vermengd met spontaniteit, vliegen ze rechtstreeks naar de harten van alle kiezers) vermengt een vers beleid met een vleugje humor en een toefje creativiteit. "Wij zijn de kaneel in de appelmoes en de nootmuskaat op de bloemkool," beaamt Angelique. "Willy de Orca en zijn nazaten steunen ons niet voor niets : net als hen bezitten wij de gave in de ziel van de mensen te kijken en hun goede inborst te herkennen."
De organisatorische talenten van de partijboegbeelden waren in het verleden reeds te bewonderen in talrijke verenigingen (chiro, turnclub, reddersbrigade, het buurthuis van Kwatrecht, hun klassen,...) en bracht hen in tal van leidinggevende posities. Een goed bewaard geheim is hun kardinaal aandeel in de organisatie van de vieringen van 175 jaar België.
Tot slot geven de dames nog aan dat zij voluit kiezen voor broederschap en samenwerking, en ze roepen de andere partijen dan ook op tot solidariteit.
Net als bij Diva Politica blijkt ook hun naam een anagram :

Geen opmerkingen: