29.3.07

Peiling (5) : de laatste peiling

Voor de sperperiode ingaat, geven we u nog snel de laatste peiling mee :

Jong en toch wat gek gaat de laatste weken in als topfavoriet : 668 kiezers spraken zich al voor hen uit. Partij van de Vliegende Harten leek zijn achterstand in te halen, maar de laatste dagen verloren ze opnieuw wat terrein en ze blijven voorlopig steken op 558 stemmen.
Diva Politica voert een sterke campagne die hen met voorsprong derde maakt in de huidige vooruitzichten, met reeds 477 stemmen. De knallende ega's hebben met 428 overtuigde kiezers een mooie vierde plaats in het vooruitzicht, voor Losse Flodders dat ondanks een trage campagne al 409 kiezers wist te overtuigen. Van deze partij wordt nog heel wat verwacht in de eindsprint naar de verkiezingen. De wentelteefjes hebben eerder deze week die eindsprint gelanceerd, o.m. met hun voorstellen voor de renovatie van het station en met de lancering van hun eigen "culinaire" campagne. Voorlopig echter levert hen dat nog maar 401 stemmen op, waardoor ze nog zeker een tandje zullen moeten bijsteken.

In de komende dagen en weken kan echter nog heel veel gebeuren : vast staat immers dat de huidige burgemeester nog een knaller van formaat in petto heeft, en bovendien zijn er partijen die hun campagne om kiezers te werven nog een extra boost kunnen geven. Vooral Losse Flodders lijkt gekozen te hebben voor de last-minute-strategie, waarvan zal moeten blijken in welke mate die de kiezers kan bekoren. Er zijn ook nog behoorlijk wat zwevende kiezers die nog overtuigd kunnen worden, en zoals zo vaak, kunnen zij in extremis nog het verschil maken...

Geen opmerkingen: