27.3.07

Partij in the picture (5)

Breng een stille maar snelle kracht, een gemotiveerde en steeds de puntjes op de i zettende zwangere vrouw, een iets trager startende motor met de juiste ideeën op het juiste moment en een actieve, steeds initiatief nemende, slimme blonde dame samen en je krijgt : De wentelteefjes ! (vlnr : Karen, Bea, Joke B en Marian)
Onder het motto "Wentelteefjes in de pan, je weet hoe goed dat smaken kan….en wat dan met de burgemeesterstoel….volg je gevoel!!!!" binden zij de strijd om het burgemeesterschap aan, en daarbij willen ze brandhout maken van de tegenstand. Concurrentie vrezen ze niet ("pff, wie ? Wel gek en niet jong ?..." lachen ze die weg) en hun diversiteit beschouwen ze als hun grootste troef. Die brengt trouwens heel wat leven in de brouwerij, en bij een overwinning zouden ze dan ook meteen een fles ontkurken, met heel wat bubbels voor Kwatrecht tot gevolg...
Kwatrechts belangrijkste troef ligt volgens hen niet in een luchthaven of een zoo die nooit echt iets hebben voorgesteld, maar wel in het klein stationnetje ! Over hun plannen doen ze echter nogal mysterieus : wie zich wil laten verrassen, moet op hen stemmen. "Wat niet is, kan nog komen," zo fluistert Marian ons in het oor. Karen vult aan : "We blazen niet hoog van de toren. We praten niet zoals zovelen, maar staan voor het écht oplossen van de problemen."
Joke, die al ervaring heeft als burgemeester van de wijk Ellebogten in het landelijke Heusden, verzorgde alvast grondig de PR van de partij en wist zo de deugddoende steun te verwerven van Tom Boonen en George Clooney. Dat verwondert haar overigens in het geheel niet : "Net als wij hebben ze mooie ogen, en bovendien passen ze perfect in het profiel van onze partij : zachtaardig met de juiste reactie op het juiste moment !"
Over dat profiel is lang nagedacht, vertelt ons ook Bea : "Stemmen voor ons is kiezen voor een bordje gerookte zalm met uitjes en een stukje stokbrood !"
Eén programmapunt blijkt momenteel echter in hun nadeel te werken : ze zijn geen voorstander van weekendwerk ! Omdat ze zich daar zelf heel strikt aan houden, zien ze het gras al eens voor hun voeten weggemaaid door partijen die zich door god noch gebod noch weekend laten tegenhouden...

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb al appetijtelijkere dingen gezien!